fbpx
Blogi

Mikä on WordPress?

Saimaan Web-Palvelut

WP eli tuttavallisemmin WordPress on kehitetty alunperin blogien kirjoittamiseen ja ylläpitoon. WP on maksuton avoimeen lähdekoodiin perustuva sisällönhallintaohjelmisto, joka on koodattu PHP-ohjelmointikielellä ja tiedot tallennetaan MySQL-tietokantaan.
Vaikka alkuperäinen tarkoitus on blogien kirjoittaminen, niin tänä päivänä WordPress taipuu todella moneen eri käyttötarkoitukseen.
WP toimii internetissä, joten pystyt editoimaan ja ylläpitämään sivustoa mistä päin maailmaa tahansa.
Tähän tarvitset ainoastaan palvelinpaikan, johon wordpress-sivusto asennetaan ja ylläpitäjän käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Julkaisujärjestelmää on kehitetty jo vuodesta 2003 alkaen ja kehitystyö jatkuu tänäkin päivänä aktiivisesti.

Saimaan web-palvelut

Wordpressin kehitys jatkuu varmuudella vielä pitkään
ja on siksi turvallinen vaihtoehto sivujen rakentamiselle.

Miksi valita WordPress-julkaisujärjestelmä?

WordPress on maailman suosituin julkaisujärjestelmä, joka voidaan räätälöidä täysin juuri sinua varten. Halusit sitten pienen sivuston muutamalla sivulla ja yhteydenottolomakkeella tai suuren satoja sivuja sisältävän kokonaisuuden, jossa hyödynnetään toimintaa helpottavia lisäosia.

WP:lle ei vielä tänäkään päivänä ole löytynyt haastajaa, joka korvaisi WP:n lähitulevaisuudessa.
WordPressin kehitys jatkuu varmuudella vielä pitkään ja on siksi turvallinen vaihtoehto sivujen rakentamiselle.

WordPress-sivut ovat pääsääntöisesti helppoja päivittää, kun käyttää hetken toimintojen opettelemiseen. Koska WP perustuu avoimeen lähdekoodiin, niin siihen on saatavilla lukuisia määriä ohjeita ja oppaita niin artikkeleina blogeissa tai videoina Youtubessa.
Asennus on tehty yksinkertaiseksi ja siihen on saatavilla kattava määrä lisäosia ja teemoja.
WP:n parissa työskentelee myös paljon erikoistuneita yrityksiä, joilta saat apua jos omat taidot ei jossain asiassa riitä.
Lisäksi yksi parhaimpia ominaisuuksia WordPressissä on sen helppokäyttöiseksi luotu käyttöliittymä. Jos osaat käyttää Wordia tai jotain muuta tekstinkäsittelyohjelmaa, niin osaat myös luoda sisältöä helposti WordPressillä omille nettisivuille.

Mitä ovat WordPressin lisäosat?

Wordpressiin on saatavilla lukuisia lisäosia (plugins), jotka kaikki on listattu WordPressin virallisilla sivuilla. Voit selata erilaisia plugareita täältä.
Lisäosia on ladattavissa tämän artikkelin julkaisuhetkellä 58 660 kappaletta.
Wordpress-sivuille voit asentaa esimerkiksi: verkkokaupan, kaksikielisyystoiminnon, foorumin, blogin, kuvagallerian, verkkokurssialustan, mökin varausjärjestelmän, yhteydenottolomakkeen, asiakaspalvelu-chatin tai some-lisäosan. Vain mielikuvitus on rajana!
Lisäosia valittaessa kannattaa ottaa huomioon milloin lisäosa on päivitetty viimeeksi. Jos lisäosa on päivitetty viimeeksi kaksi vuotta sitten, niin suurella todennäköisyydellä lisäosan kehittäminen on lopetettu, eikä lisäosa ole enää tietoturvallinen. Lisäksi kannattaa lukea lisäosan arvostelut muilta käyttäjiltä. Kommenteista voi päätellä heti toimiiko lisäosa ja kannattaako sitä ladata sivustolle.
Lisäosista on paljon ilmaisversioita, mutta parhaimmissa lisäosissa on yleensä joko vuosimaksullinen lisenssi tai elinikäinen lisenssi. Ennen kuin maksat jostain lisäosasta, niin kannattaa tehdä perusteellinen vertailu myös muusta tarjonnasta, jotta et maksa ylihintaa jostakin toiminnosta tuleville sivuille.

Lisäosia on julkaistu tämän artikkelin julkaisuhetkellä 58 660 kappaletta.

Mikä on woocommerce?

Mikä on Woocommerce?

Woocommerce on yksi WordPressiin asennettava lisäosa, joka muuntaa WordPressin verkkokauppa-alustaksi.
Woocommerceen on oletusarvoisesti rakennettu toimintoja, joilla saa helposti rakennettua verkkokauppaliiketoiminnan jopa ilman koodaustaitoja.
Myös woocommerceen on saatavilla paljon erilaisia lisäosia. Kuitenkin suurin osa lisäosista on maksullisia, jos haluaa lisäosien kaikki toiminnot käyttöön. Esimerkiksi kaksikielisyystoiminnosta saat maksaa jopa 99€ vuodessa. Myös kuljetusyhtiöiden tarjoamat lisäosat ovat vuosimaksullisia.
Kun suunnittelet verkkokauppaa, niin kannattaa selvittää heti minkälaisia kuluja joudut maksamaat verkkokaupan pystyttämisen lisäksi, joita ilman et tule toimeen. Esimerkiksi maksuratkaisuista tulee poikkeuksetta kuluja jossain muodossa, joiden vertailuun kannattaa käyttää aikaa.
Tekemällä alussa perusteellisen kartoituksen tulevista kuluista vältytään lopussa ikäviltä yllätyksiltä ja ylimääräisiltä kustannuksilta.

Tarvitsetko apua
Wordpressin Woocommercen kanssa?

Jäikö jokin asia askaruttamaan WordPressista tai Woocommercesta?
Meiltä voit kysyä apua kaikissa ongelmissa, jotka liittyvät WordPressiin.
Me autamme sinua vaikeiltakin tuntuvissa asioissa ja muutamme ongelmat ratkaisuiksi!